Meedoen?

Het is leuk als zoveel mogelijk scholen op 18 maart 2025 van 9.00 uur -11.00 uur de deuren openen voor geïnteresseerden die willen werken in het basisonderwijs.
Iedere school kan zich aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier waarop de school die mee wil doen ook aangeeft wie  contactpersoon/aanspreekpunt is en of er nog ideeën zijn voor deze dag. Wij zorgen dat er een campagnepakket met een spandoek, flyers en posters naar de school toekomt. Jouw school komt dan ook in de kaart en in het overzicht te staan. Voor de start van de openscholendag krijg je te horen hoeveel aanmeldingen er binnen zijn voor jouw school. 

Organisatie
Je mag als school zelf bepalen wat je de bezoekers laat ervaren op de basisschool tijdens de openscholendag. Het doel is vooral om mensen een reëel beeld te geven van wat het werk op een school inhoudt.

Wat kun je doen?

  • Je kunt een rondleiding verzorgen door de school, dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door leerlingen of studenten.
  • Een kijkje in een klas.
  • Laten helpen bij een groepje leerlingen.
  • Een speed-date met een leerkracht of student.
  • Een kijkformulier maken waarop je vragen stelt waardoor je de bezoeker expliciet wijst op belangrijke dingen. Bijvoorbeeld: hoeveel kinderen tel jij per klas, welke digitale middelen zie je, wat is er anders aan deze school dan aan de school waar je zelf op hebt gezeten.